In veel verschillende situaties en voor veel verschillende bouw- en onderhoud trajecten, is afdichtingsrubber nodig. Denk bijvoorbeeld aan de afwerkingen van ramen, stootranden, of bestrijding van roest. Door de vele opties die er zijn op het gebied van rubber en daarbij de vele opties als het gaat om het gebruiken en inzetten ervan, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Nu zal je prima worden begeleid in wat voor jou en de branche waar in jij je bevindt, de beste opties zijn, voor de meest gangbare prijzen.
Rubberprofielen
Wil je alvast wat research doen over welke afdichtingsrubber opties er zijn, neem dan een kijkje bij de beschikbare rubberprofielen. Het is handig om eerst goed te weten waar het probleem ligt. Als je dit goed voor jezelf in kaart hebt kunnen brengen, ben je al veel stappen verder. Wanneer je eenmaal weet welk probleem je wilt opzoeken, bekijk dan de opties onder de rubberprofielen. Jij zal hier in kunnen zoeken naar het profiel waarvan jij denkt dat het de beste optie is als oplossing voor het desbetreffende probleem of de desbetreffende situatie (niet elke situatie waar in afdichtingsrubber nodig is, is een probleem). Wanneer je die optie selecteert, kun je direct meer informatie lezen over dit rubberprofiel. Tevens worden direct de voordelen van dit rubberprofiel weergegeven.
Soorten rubber
Rubber kan op meerdere manieren worden gemaakt of gewonnen uit grondstoffen. Grofweg kunnen we rubber onderverdelen in natuurrubber en synthetisch rubber. Natuurrubber is het soort rubber dat gewonnen wordt uit de rubberboom. Dit is de manier waarop wij rubber zijn gaan leren kennen. Echter was het winnen van natuurrubber een relatief lang traject en was het ook relatief duur, aangezien fabrieken er mee aan de slag gingen om het te kunnen herproduceren. Op den duur was de oplossing gevonden voor een veel snellere manier van het maken van rubber, namelijk het synthetische rubber, waar we weer verschillende soorten rubber kunnen onderverdelen. Dit wordt ook wel kunstrubber genoemd. Deze soort rubber wordt gewonnen uit aardolie. Op dit moment wordt natuurrubber nog veel gebruikt, maar wordt kunstrubber in de praktijk als beter ervaren.
Voor de afdichtingsrubber kunnen veel verschillende soorten rubber gebruikt worden. Deze rubbersoorten vallen onder het synthetische rubber. Het voordeel van synthetisch rubber is dat het veel langer buigbaar en elastisch blijft zonder dat het kapot scheurt of uitdroogt.
Elke rubbersoort heeft zijn kracht. Tijdens het kiezen van het juiste rubber materiaal is het dus verstandig als jij nagaat onder welke omstandigheden het rubber zal moeten ‘overleven’. Als jij bijvoorbeeld afdichtingsrubber nodig hebt voor het afdichten van ovens, dien je voor een heel ander soort rubber te kiezen dan wanneer je het zal gebruiken voor het afdichten van ramen.
De begeleiding
Uiteraard word je bij het kiezen van het juiste afdichtingsrubber niet aan je lot over gelaten. Neem contact op en bespreek in welke situatie je zit. Omschrijf je branche en vertel waarvoor je afdichtingsrubber wilt gebruiken. Met deze informatie wordt door professionals gekeken naar welke opties er zijn. Op die manier weet je zeker dat de optie die aangeboden zal worden absoluut de juiste is. Vervolgens wordt een offerte gemaakt. Jij bekijkt de offerte en wanneer je akkoord gaat, gaat de fabriek voor jou aan de slag. Precies volgens de afspraak wordt afdichtingsrubber voor jou gemaakt en direct vanuit de fabriek op het gewenste adres geleverd.