Categorieën
Geen categorie

Verschillende soorten kasten voor in huis

Een opgeruimd huis is erg belangrijk. Wanneer je huis netjes is, voel jij je al snel veel meer ontspannen en minder gestresst. De perfecte manier om je huis goed opgeruimd te houden is door kasten te kopen. Met kasten kun jij al jouw spullen opbergen en oogt jouw huis al veel sneller opgeruimd en netjes. Er zijn veel verschillende soorten kasten, met elk een ander doeleinde. In deze tekst gaan wij het hebben over de verschillende soorten kasten die jij in je woonkamer neer kunt zetten. Deze kasten kunnen ook zeer budgetproof, want goedkope kasten hoeven niet per se van slechte kwaliteit te zijn.

Kast voor je televisie

Een kast waar je televisie op kan staan is natuurlijk zeer belangrijk voor in huis. Iedereen heeft tegenwoordig wel een televisie en die moet ook een plek krijgen om op te staan. Veel mensen gebruiken hiervoor een dressoir. Dit is een middelhoge kast waar je veel spullen in kunt opbergen. Veel mensen zetten de televisie op de kast en anderen hangen deze erboven, zodat er meer plek is om spulletjes of decor op de kast te zetten. Een dressoir is een mooi meubelstuk dat direct opvalt in je huis.

Opbergkasten voor in de woonkamer

Naast de kast waar je een televisie op zet, is een ander soort opbergkast in de woonkamer erg handig om te hebben. Mensen die veel van lezen houden kunnen een boekenkast neerzetten. Dit is ook een goede kast voor mensen die de kast willen vullen met decor of hun spullen willen laten zien. Wil jij je spullen juist uit het zich hebben, dan kun je een bergkast aanschaffen. Deze kasten zijn tegenwoordig te krijgen in erg veel verschillende stijlen, materialen en kleuren. Hierdoor is er voor in ieder interieur wel iets moois te vinden dat bij de andere spullen past. 

Een kast voor het servies

Een kast waar jij je servies in bewaart is ook erg handig om te hebben Sommige mensen plaatsen dit in de keuken, maar in de woonkamer kan natuurlijk ook. Er zijn veel verschillende soorten kasten die je hier voor kunt gebruiken. Sommige mensen hebben graag een kast waar je doorheen kunt kijken en het servies kunt zien. bijvoorbeeld een vitrinekast met glazen deuren. Andere mensen vinden het fijner als het servies niet te zien is. Dan kun je kiezen voor een eenvoudige kast met bijvoorbeeld houten deuren.

Een kast aan de muur

Een wandmeubel zie je ook steeds vaker voorbij komen. Dit is niet echt een kast, maar je kunt hier wel degelijk spullen in opbergen. Kale muren kunnen leuk aangekleed worden met een wandmeubel. In het meubelstuk kun je decoratie plaatsen of je spullen in opbergen. De mogelijkheden zijn erg groot met dit meubelstuk.

Categorieën
Geen categorie

Creëer overzicht in je woning met deze tips

Veel spullen in huis betekent voor veel mensen rommel. Dit hoeft niet, zolang je de spullen op een georganiseerde manier opruimt. Gebruik bijvoorbeeld een Easypack Gripzakje voor het bij elkaar houden van kleine onderdelen zoals schroefjes of knopen. Er bestaan veel verschillende manieren om je spullen georganiseerd op te ruimen, van klein tot groot. Een opgeruimde woning zorgt voor rust en overzicht. Deze rust voel je ook terug in je eigen gemoedstoestand. Is je woning een chaos? Dan voelt je hoofd waarschijnlijk ook zo. Je concentratievermogen verminderd en je ontspant minder wanneer je op de bank zit. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je zelf meer ontspant en relaxt. 

Breng je chaos in kaart 

Het organiseren van je chaos begint met het in kaart brengen van al je spullen. Welke spullen liggen er in welke kamers? Wat kan er weg en wat verdient een ander plekje? Begin met het uitzoeken van je spullen en gooi weg wat je niet langer gebruikt. Zo ontstaat er al meer overzicht en dun je het aantal spullen flink uit. Je komt erachter dat je een groot deel van de spullen al tijden niet meer gebruikt. Na de schifting is het tijd om de spullen te categoriseren. Leg de spullen bij de juiste categorie, in de desbetreffende kamer. Zo weet je waar je de spullen een plekje wil geven, en kies je vervolgens eenvoudiger welke organisatiemethode hier het beste bij past.

Van opruimen komt organiseren

Tussen opruimen en organiseren zit een verschil: tijdens het opruimen bepaal je welke spullen je bewaard. Het organiseren houd in dat je de spullen een (nieuw) plekje geeft. Wanneer je de spullen opgeruimd hebt, is het tijd om ze per categorie te organiseren. Dit doe je door een organisatiemethode uit te kiezen die aansluit bij de ruimte. Denk aan een nachtkastje met extra laden voor in de slaapkamer, en een rekje met zuignappen voor verzorgingsproducten in de badkamer. Bedenk dat niet alle spullen verborgen hoeven te worden in een kast. Door spullen tentoon te stellen op een plankje, gebruik je ze als decoratie. Hang bijvoorbeeld een plankje op in de keuken en zet hier alle kruidenpotjes op. Dit geeft meer sfeer aan de kamer.

Vergeet niet waar je het laat

Het belangrijkste van een nieuwe organisatie, is dat je alles een nieuwe vaste plek geeft. Door de spullen op categorie op te ruimen, weet je dat alles bij elkaar ligt. De schroefjes in de gereedschapskist, de batterijen in een doosje bij elkaar en de kruiden in het kruidenrek, om maar wat te noemen. Door alle spullen bij elkaar te bewaren, weet je waar je moet zoeken wanneer je iets nodig hebt. Je kijkt automatisch op de plek waar de spullen van dezelfde  categorie liggen, en de kans is groot dat ook je voorwerp hier tussen ligt. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar die ene schroevendraaier.

Categorieën
Geen categorie

Waar moet je op letten bij het maken van een studiekeuze?

Voor veel jongeren geldt dat het maken van een studiekeuze iets is wat een grote rol speelt in hun leven. Jongeren maken zich vaak erg druk om het maken van deze keuze en ze houden zich er op dagelijkse basis veel mee bezig. Graag willen ze in één keer de juiste keuze maken, zodat ze niet halverwege er achter komen dat ze beter met de studie kunnen stoppen. Als dit het geval is zal dat namelijk resulteren in studievertraging. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van hulp bij studiekeuze en een aantal handige tips in gedachten houden.

Passend bij je profielkeuze 

Op de middelbare school heb je een profiel moeten kiezen toen je naar de bovenbouw ging. Bij het maken van een studiekeuze zal deze profielkeuze opnieuw een rol gaan spelen. Voor sommige studies is het namelijk zo dat je een bepaald profiel moet hebben gevolgd voordat je toegelaten kunnen worden tot die studie. Als je een bepaalde studie op het oog hebt is het dus een hele handige tip om na te kijken wat de toegangseisen zijn van die studie. Je wilt weten of je toegelaten kunt worden tot de studie met het profiel wat je gevolgd hebt.

Schakel op tijd hulp in

Ieder jaar zijn er mensen voor wie het maken van een studiekeuze heel soepel en vlot gaat. Echter, er zijn aan de andere kant ook altijd mensen voor wie het maken van een studiekeuze niet zo eenvoudig is. Als dit voor jou geldt is het belangrijk om op tijd hulp in te schakelen bij het maken van jouw studiekeuze. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een professional die aan jou studiekeuzeadvies kan geven. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe groter de kans is dat deze hulp jou goed kan helpen en begeleiden bij het maken van een goede keuze.

Verkeerd kiezen is niet erg

De reden dat het maken van een studiekeuze voor veel jongeren zo lastig en stressvol is, is dat ze vaak de druk voor zichzelf erg hoog leggen. Veel mensen zijn bang om de verkeerde studiekeuze te maken. Echter, het is belangrijk en fijn om voor jezelf in gedachten te houden dat het niet het einde van de wereld is als je een verkeerde studiekeuze zou maken. Dit is iets wat eigenlijk heel erg vaak voorkomt. Je bent nog jong en kunt je het jaar daarna gemakkelijk weer inschrijven voor een andere studie die misschien wel beter bij je past. Het is dus een belangrijke tip om de druk voor jezelf niet te hoog te leggen.

Categorieën
Cursussen en trainingen

Observatie training, zo gaat dat

Wil jij graag observant worden maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het volgen van een observatie training de eerste stap. Je daarna met jouw observatie skills aan de slag bij wellicht de gemeente, politie of defensie. Dankzij de training kan jij ook nog beter worden in je vak als je al als observant aan de slag bent geweest. Dit is wat jij kunt verwachten van een observatie training. 

Wat is een observatie training? 

Men neemt vaak het observeren en volgen van mensen als een fluitje van een cent. Het is in de praktijk echter veel moeilijker dan je denkt. Je krijgt namelijk vaak maar één kans op de perfecte foto te maken want bij observatiewerk is natuurlijk bewijslast enorm belangrijk. Je moet daarom wel iemand constant in de smiezen houden zonder betrapt te worden. Met een observatie training ga jij dan ook aan de slag om dit onder de knie te krijgen. Je moet dan ook niet alleen de theorie leren maar ook de praktijk. Alleen dan weet je pas hoe het echte werk gaat. Het is ook belangrijk dat je leer van je fouten en dat kan alleen als je in de praktijk oefent. Bij een observatie training zal je statistische observatie, zoals het communiceren met collega’s en het kiezen van je positie, leren. Verder leer je nog dynamische observatie, zoals het volgen van een auto of in het openbaar vervoer, het gebruik maken van techniek, zoals de technieken om goede beelden te maken, en het gebruikmaken van een cover. Vooral het gebruik maken van een cover is erg belangrijk. Wanneer je gezien wordt moet jij goed weten wie je bent op dat moment en wat je daar doet. Het moet geloofwaardig over komen. 

Wat ga ik leren? 

opleiding observatie

Nu vraag je je waarschijnlijk nog steeds af wat je precies kan verwachten van de observatie training? Observatie training is onderdeel van de Opleiding Particulier Onderzoeker. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat deze training geschikt is voor jou. Als je graag in het veld wil gaan werken dan is een observatie training zeker de beste beslissing en een goede start. De training bestaat uit theorie maar vooral ook veel praktijk. Al jij zoveel mogelijk gaat oefenen kun jij ervaring opbouwen en leren van je fouten. Alleen dan krijg jij de observatie technieken goed onder de knie. Je begint de dag in de ochtend vaak met theorie. Dan ga je in de middag de theorie die je hebt geleerd in de praktijk oefenen. Alle vaardigheden die jou worden aangeleerd tijdens de training zorgen ervoor dat jij onopvallend, zelfverzekerd en vooral ook op een veilige manier je observaties kunt verrichten. Tijdens de opleiding zal jij gebruikt maken van oortjes, een powerbank, een voertuig, een laptop, een camera en een ov kaart. Zorg er dan ook voor dat jij deze bij je hebt. Daarnaast zal de lunch voor jou worden verzorgd. 

Categorieën
Wonen en huizen

VERSTANDIG OM TE KIEZEN VOOR EEN GASKACHEL?

Wat is een gaskachel? 

Genieten van een gezellig vlammenspel zonder dat u hoeft te sjouwen met houtblokken? Kies dan voor een gaskachel! Een gaskachel is een vrijstaand apparaat dat warmte en sfeer produceert in de omgeving waar u hem plaatst. De kachel is een gesloten apparaat en heeft aan de onderzijde een opening voor toevoer van lucht. De warme komt snel vrij, zonder dat er problemen zijn om het vuur harder te laten branden. De moderne gaskachels halen tegenwoordig een hoog rendement. 

Is een gaskachel gevaarlijk?

Vroeger werden er bij gaskachels gebruik gemaakt van open verbrandingssystemen, hierbij kon koolmonoxide vrijkomen. Dit kon best gevaarlijk zijn. Tegenwoordig worden gaskachels alleen nog maar gemaakt met een gesloten verbrandingssysteem. De kans op het vrijkomen van schadelijke stoffen is erg klein. U hoeft zich dus geen zorgen te maken, de gaskachel is niet gevaarlijk. 

Wat zijn de voordelen van een gaskachel? 

Allereerst is de gaskachel natuurlijk super makkelijk te gebruiken! U heeft geen aanmaakblokjes of krantenpapier nodig. U steekt de kachel aan met 1 druk op de knop van uw afstandsbediening en met dezelfde knop zet u de kachel weer uit. Sommige gaskachels kunnen zelf bediend worden via een app op uw smartphone. Ook is er sprake van een snelle opwarming, deze warmte blijft constant totdat u de kachel weer uitzet. “Ja, een gaskachel is zuinig, maar u moet wel goede afstemming op de ruimte en uw energieverbruik hebben. Gaskachels hebben verschillende soorten energielabels, hierbij kunt u rekening houden wanneer u hem aanschaft. 

Hoe vaak moet je een gaskachel schoonmaken? 

gaskachel

Bij een houtkachel is het belangrijk om as en verkoolde houtresten op te ruimen. Bij een gaskachel hoeft u dit niet te doen. Wel is het belangrijk dat er jaarlijks onderhoud aan de binnenkant van de kachel plaatsvindt. Dit is belangrijk, omdat stof in de buurt van de waakvlam voor problemen kan zorgen. Wanneer u een installateur jaarlijks laat langskomen zal deze ook de essentiële onderdelen controleren, opnieuw bijstellen of afregelen en het glas met een speciaal product reinigen. 

Wat voor soorten gaskachels zijn er?

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van gaskachels. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne inbouw of juist een landelijk model dat vrijstaand is. Een gaskachel inbouwen in een bestaande schouw is mogelijk. Een vrijstaande gaskachel staat los van de muur en kunt u dus plaatsen waar u maar wilt. Ook is de warmtestraling hierbij erg hoog. Wilt u graag het vlammenspel zien branden door een houten stam of juist door kiezelstenen? U vindt zeker een gaskachel naar uw wensen bij Kuijt Kachels & Haarden. 

Categorieën
Bewegen Wonen en huizen

LANGER THUIS WONEN IS DE WENS VAN VELEN

Is thuis blijven wonen voor u een realistische optie?

We weten al langer dat de vergrijzing een hot topic is in Nederland. Maar deze vergrijzing zorgt er ook voor dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Mensen zijn in hun vertrouwde omgeving vaak het gelukkigst. In de vertrouwde omgeving hebben ze vaak buren en vrienden, hier nemen ze liever geen afscheid van. Ook hebben ze de zelfstandigheid, zoals ze gewend zijn. Als mensen ouder worden, worden ze vaak kwetsbaarder. Dit betekent niet meteen dat zij intensieve hulp en zorg aan huis nodig hebben. Veel ouderen zijn niet of nauwelijks kwetsbaar en kunnen prima zelfstandig blijven wonen. Hieronder staan een paar praktische tips om langer zelfstandig te wonen.

Onderhoud uw sociale contacten

Sociale contacten zijn voor ouderen essentieel. Na het werken, slinkt vaak het netwerk. Ouderen komen lastiger in contact met nieuwe mensen. Wist u dat sociale contacten goed zijn voor uw gezondheid. Als u goed contact heeft met de buren, kunnen zij regelmatig eens bij u komen kijken. Ook kunnen zij een boodschapje voor u doen bij bijvoorbeeld slecht weer. Op sociale contacten kunt u terugvallen, maar ook zijn ze er om samen dingen te doen. Ga bijvoorbeeld eens lekker samen koffie drinken, een potje kaarten of naar een voorstelling.

Blijf in beweging

Sport en bewegen helpt om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Voor uw zelfstandigheid is het belangrijk om op hoge leeftijd goed in beweging te blijven. U zal u zelf hierdoor productiever voelen. Ook heeft u dan minder last van stijve en stramme spieren en het is goed voor uw evenwicht. Bewegen is goed voor het geheugen en het concentratievermogen. Ook het risico dat bewegen de kans op het ontstaan van dementie vermindert, wordt steeds meer bewezen. Voorbeelden om te kunnen doen zijn: samen wandelen, stoelyoga, bewegen op muziek (dansen) of tuinieren!

vergrijzing

Gebruik hulpmiddelen

Tegenwoordig zijn er handige hulpmiddelen, die het wonen van de ouderen makkelijker maken. Het is handig om uw looproutes obstakel vrij te houden en hier voldoende licht te plaatsen. Maak gebruik van een inductiekookplaat, deze zijn veilig, zuinig en snel. Kunt u niet heel lang meer staan? Zet een kruk in de keuken neer. Het aanbrengen van antislipmatten en beugels in de badkamer of op de trap, kan erg handig zijn! Met een slim alarm in huis, voelt u zich nog meer op uw gemak thuis! Een seniorenalarm zorgt ervoor dat u met 1 druk op de knop iemand oproept. Deze persoon, die u zelf heeft gekozen, kan dan meteen naar u toe komen om u te helpen. Op deze manier kunt u veiliger en langer zelfstandig wonen! 

Categorieën
Meditatie Wonen en huizen

IEDERE NACHT GENIETEN VAN ULTIEM SLAAPCOMFORT

‘Wist je dat we 1/3e van ons leven slapend doorbrengen?

De gemiddelde Nederlander slaapt 7:12 uur per nacht.

Maar liefst 63% van de Nederlanders is ontevreden over hun eigen slaapkwaliteit.’

– Hersenstichting.nl

Slapen gaat niet alleen over de slaapkwantiteit (hoeveel uur je per nacht slaapt), maar juist om je slaapkwaliteit (hoe effectief je slaap is). Wie goed en lekker slaapt, wordt uitgerust wakker, voelt zich fitter, en is productiever!

Wat voor slaper ben jij?

Natuurlijk wil iedereen graag een goede nachtrust en het liefst ook nog eens met genoeg energie opstaan. Goed slapen begint bij een goed ligcomfort. Het ligcomfort hangt af van de bedbodem en het matras. Voor beide heb je veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Het perfecte bed (en dus ook matras) vinden, hangt dus van verschillende dingen af. Zoals bijvoorbeeld je budget, je gewicht, of je het snel warm of koud hebt ’s nachts en in welke houding je slaapt. Ben jij een buik-, rug- of een zijslaper?

De 3 beste slaaptips voor jou!

  • Jouw slaapkamer is de plek waar je tot rust kunt komen. Zorg ervoor dat deze opgeruimd is en je dus geen stapels werk ziet liggen, hier word je onrustig van.
  • Kom in een vast slaapritme en zoek uit hoeveel slaap jij per nacht nodig hebt, op deze manier zal je het lekkerste slapen.
  • Ontspan! Het is belangrijk om voordat je gaat slapen een uurtje te ontspannen. Laat even alles van je afglijden, zodat je straks met een leeg hoofd in bed kunt stappen.
beddenwinkel Almere

Slaapkamer inrichten doe je zo:

Een slaapkamer is om lekker in weg te dromen, maar dat betekent niet dat het er niet tof uit mag zien. Slapen is fijner in een ruimte die goed voelt. Een slaapkamer bestaat dan ook niet alleen uit een bed, nachtkastje en kledingkast. Sfeer en gezelligheid is ook erg belangrijk.

Dit creëer je door de ruimte aan te kleden met wat leuke lampen en veel kussens. Je kunt voor jezelf een keuze maken of je voor een drukke look gaat of juist voor een wat rustigere look. Het meubelstuk dat de ruimte tot een slaapkamer maakt is natuurlijk het bed. Het vinden van een lekker liggend bed en iets wat helemaal jouw smaak is, kan best lastig zijn. Ben je op zoek naar het bed van jouw dromen? Kies uit een ruim assortiment van kinderbed tot senioren bed en van slaapbank tot complete slaapkamer. Bij woonboulevard Doemere heb je een ruime keuze uit meerdere verschillende beddenwinkels. Hier vind je dus altijd wel iets wat bij jou past!

Categorieën
Biologie Cosmetisch

Het verschil tussen een haarimplantatie en een haartransplantatie

Haarimplantatie is hot. De NOS bracht recent een item uit over hoe de wachtlijsten bij haartransplantatieklinieken sinds het begin van de coronacrisis enorm zijn gegroeid en hoe de vraag alleen maar toeneemt. Kennelijk nemen steeds meer mensen de stap om deze ingreep uit te laten voeren en vinden ze de lockdowns een mooie gelegenheid om dit te laten doen, waarom? Een mooie kans om dieper op het onderwerp in te gaan.

Haarimplantatie versus haartransplantatie

Oorspronkelijk is het verschil dat er bij een implantatie synthetische materialen worden gebruikt, terwijl het bij een transplantatie gaat om natuurlijk weefsel. In de praktijk van de haarimplantaties zie je vaak dat de twee termen afwisselend worden gebruikt om dezelfde procedure te beschrijven. In dit artikel zullen we de term ‘haarimplantatie’ gebruiken.

Waarom willen mensen een haarimplantatie?

Mensen nemen een haarimplantatie, omdat ze ontevreden zijn over hun huidige haardos. Het kan gaan om inhammen, een terugtrekkende haargrens, kale plekken of dun haar. Vaak verliezen mensen met hun haar ook een deel van het zelfvertrouwen, en soms leidt het tot psychologische problemen zoals een slechter zelfbeeld. Dit terwijl haarverlies toch erg veel voorkomt. De medische term is alopecia androgenetica en hoewel het ook vrouwen er last van hebben, spannen mannen de kroon; meer dan 25% van alle mannen heeft er op enig punt in zijn leven mee te maken. Bij deze mannen is genetisch bepaald dat de haren op de bovenkant van het hoofd androgeenreceptoren hebben. De androgeenreceptor bindt zich aan iets dat dihydrotestosteron heet en dit doet het haarzakje verschrompelen, waardoor er alleen nog een heel klein haartje uit groeit.

haarimplantatie resultaten

Wat is een haarimplantatie?

Een haarimplantatie is letterlijk het implanteren van haar. Er zijn momenteel twee veelgebruikte methodes om haar te implanteren: de FUE-methode en de FUT-methode. In essentie zijn beide haarstamcelimplantaties, dat wil zeggen dat er haarzakjes in de te behandelen gebieden worden ingebracht. Vaak zijn dit gebieden op de scalp, maar het komt ook voor dat een haarimplantatie gebruikt voor de wenkbrauwen. Bij de FUE-methode worden de haarzakjes per één tegelijk uit het donorgebied gehaald, terwijl bij de FUT-methode een stukje huid uit het donorgebied wordt verwijderd. Vaak zit het donorgebied op de zijkant of achterkant van het hoofd, omdat die haren geen of minder androgeenreceptoren hebben. Zo’n ‘donorstukje’ noemt men in beide gevallen een graft. Enkele andere verschillen zijn dat je voor de FUT-methode je hoofd niet hoeft te scheren, maar er wel een klein litteken achter blijft in het gebied waar de donorharen vandaan komen.

Hoeveel kost een haarimplantatie?

Voor haarimplantaties wordt een prijs per implantaat (een haarwortel met één, twee of drie haartjes) gerekend. In Nederland betaal je ongeveer €5000,- voor 1750 implantaten. Je hoort echter steeds vaker dat mensen naar het buitenland gaan voor deze ingreep. Turkije is bijvoorbeeld een populair land voor haarimplantatietoerisme. En met goede reden, de prijs voor 1500 implantaten ligt daar rond de €2500,- en daar zitten vaak ook je vliegtickets, hotelovernachtingen en eventuele medicatie bij.

Categorieën
Werkveld

Wat doet een verloskundige?

Op zoek naar een verloskundige praktijk in Amsterdam en omstreken? Lees verder om erachter te komen wat een verloskundige allemaal doet en waar je op moet letten als je er een uitkiest.

Voor de bevalling

Een verloskundige is iemand die jou tijdens alle fases van je zwangerschap begeleidt en dat begint al bij een stukje voorlichting. Dus je kunt bij een verloskundige praktijk in Amsterdam ook zeker terecht als je graag kinderen wilt en meer wilt weten over bijvoorbeeld je menstruatiecyclus of vruchtbaarheid. De verloskundige vertelt je hoe je het beste zwanger kunt worden.

Gedurende de zwangerschap

Gedurende een zwangerschap ga je ongeveer tussen de 10 en 15 keer naar de verloskundige voor begeleiding. Je lichaam verandert in deze periode en de verloskundige kan daar vragen over beantwoorden en advies over geven. Ze is namelijk niet alleen jouw vertrouwenspersoon, ze is ook medisch opgeleid. Dit zorgt ervoor dat ze je ook advies kan geven over bijvoorbeeld prenatale testen (waarin je je ongeboren baby kunt laten testen op zaken als Downsyndroom en andere aandoeningen) en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Een goede verloskundige zal jou bovendien met informatie helpen om je voor te bereiden op de bevalling, want een goede voorbereiding is belangrijk; zo weet je wat je te wachten staat. Samen met de verloskundige kun je bijvoorbeeld kijken naar welke (zwangerschaps)cursussen je het beste kunt volgen. Dat zijn er nogal wat, dus is het fijn om daarover na te denken met iemand die er verstand van, en ervaring in, heeft. Sommige cursussen houden zich enkel bezig met de bevalling zelf, terwijl andere meer de focus leggen op fitheid tijden de zwangerschap en ook daarna. Ook kun je samen met je verloskundige een geboorteplan opstellen, waarin je beschrijft wat je belangrijk vindt, tijdens en na de bevalling.

verloskundige praktijk in Amsterdam Noord

De bevalling zelf

De verloskundige staat je ook bij op het moment van bevallen. Ze geeft je, samen met de kraamverzorgster en jouw partner, advies en hulp. Daaronder valt bijvoorbeeld het regelen van praktische zaken kort na, of tijdens, de bevalling. Maar ook advies over hoe je het best om kunt gaan met weeën. Als dat nodig is kan zij ook overleggen met de medische specialisten die je bijstaan tijdens je bevalling.

Na de geboorte

Ook komt de verloskundige een aantal keren bij je thuis langs in de week na je bevalling. Ze ondersteunt je dan met praktische hulp en advies voor jou en je baby. Je kunt met haar praten over de mentale impact die een bevalling heeft, maar ook over hoe je je lichaam weer fit krijgt. Bovendien kan ze jou en je baby medisch controleren. Als er zes weken verstreken zijn na de bevalling, komt de verloskundige nog eens langs voor een afsluitende controle.

Dingen op om te letten

Als je op zoek bent naar een verloskundige praktijk in Amsterdam wil je een betrouwbare verloskundige. Een aantal dingen waar je op moet letten tijdens deze zoektocht zijn bijvoorbeeld of de verloskundigen in de praktijk staan ingeschreven in het BIG-register. Kijk daarnaast ook of ze lid zijn van de K.N.O.V. (brancheorganisatie van verloskundigen) en het daarbij behorende kwaliteitsregister.

Categorieën
Bewegen Sport

Aan de slag met fysiotherapie Amsterdam Noord

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie in Amsterdam Noord? Dan zijn er altijd verschillende klachten waar een fysiotherapeut je mee kan gaan helpen. Je hoeft daarom niet altijd dezelfde klachten te hebben als anderen. Doordat er zoveel verschillende pijnklachten zijn, moet je jouw klachten op een goede manier kunnen omschrijven. Ook is het goed om te kijken op welke manier een fysiotherapeut jou zou kunnen helpen. Onderstaande informatie legt jou dit voor een groot deel uit, zodat je kunt bekijken of je een afspraak in moet plannen.

Kennis maken met fysiotherapie in Amsterdam Noord

Fysiotherapie in Amsterdam Noord moet altijd goed uitgekozen worden. Het moet namelijk gaan om de aandacht van het probleem. Pas wanneer deze aandacht er is, kan er namelijk een goed behandelplan opgesteld worden. Een doelgerichte aanpak is immers alles wat je wil en verwacht als je in een praktijk komt met jouw problemen. Hier moet je altijd goed naar gaan kijken voordat je verder gaat met de afspraken. Je krijgt daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek, waarbij gekeken wordt wat de klachten zijn en wat er eventueel gedaan wordt. Tijdens dit gesprek kun je ook al jouw vragen stellen.

Verschillende behandelmethoden toe te passen

Onder fysiotherapie in Amsterdam Noord kunnen verschillende behandelmethoden vallen. Zo kun je niet alleen fysiotherapie zelf vinden, maar ook dry needling, fysio massage, sportmassage, triggerpointmassages en shockwave therapie. Uiteraard zijn er nog veel meer behandelmethoden te vinden. Aan de hand van jouw klachten kan er gekeken worden wat het beste als behandelplan gebruikt kan worden. In sommige gevallen worden de verschillende methoden ook gecombineerd om nog meer resultaten te behalen. Zo kan dry needling bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd toegepast worden.

Andere factoren ook bekijken

Om een goed behandelplan op te stellen moet dus gekeken worden naar de klachten die je ervaart. Je komt met pijnklachten naar de fysiotherapie in Amsterdam Noord, maar hier kunnen vaak ook nog andere factoren aanwezig zijn. Dit zijn factoren waar je wellicht zelf nog niet aan gedacht hebt. Denk daarbij ook aan psychische factoren. Hier wordt ook altijd over gesproken wanneer je naar de praktijk toe gaat. Het komt kort aan bod, maar het zijn wel punten waar je in het dagelijkse leven op kunt gaan letten, zodat de behandeling ook betere resultaten kan gaan geven. Dit wil je uiteindelijk ook gaan bereiken en in de toekomst geen extra klachten gaan krijgen.

goede fysiotherapie in Amsterdam noord

Continu weer aanpassingen in de behandeling

Omdat de fysiotherapie in Amsterdam Noord persoonlijk moet zijn, wordt er altijd goed besproken wat er allemaal gedaan moet worden. Iedere keer als jij een behandeling gehad hebt, wordt er tijdens de volgende afspraak besproken wat de effecten zijn geweest. Als dan blijkt dat een bepaalde behandeling extra pijnklachten opgeleverd heeft, moeten er aanpassingen gemaakt worden. Deze aanpassingen zullen weer geëvalueerd worden op den duur. Continu wordt weer iets aangepast en toegepast, zodat je de pijnklachten in een korte tijd voelt verminderen.

Kijken naar jouw zorgverzekering

Voordat je een afspraak maakt voor fysiotherapie in Amsterdam Noord is het wel goed om naar jouw zorgverzekering te kijken. In jouw zorgpakket zitten een aantal behandelingen die vergoed worden, maar er kunnen ook bepaalde behandelmethoden niet vergoed worden. Indien dit het geval is, is het een mogelijkheid om met de fysiotherapeut te overleggen wat er mogelijk is. Daarnaast kun je kijken of er voldoende behandelingen in jouw zorgpakket zitten of dat je de behandelingen moet gaan spreiden. Mocht je het geld ervoor over hebben, dan kun je uiteraard ook meerdere behandelingen gaan doen. Het ligt altijd helemaal aan jou wat je gaat realiseren.

Jouw klachten verdwijnen

Met fysiotherapie in Amsterdam Noord ben je altijd goed uit. Jouw pijnklachten zullen gaan verdwijnen en je krijgt verschillende tips om in de toekomst te voorkomen dat je weer nieuwe klachten gaat ontwikkelen. Door oefeningen te blijven doen, houd je jouw spieren bezig en kun je voorkomen dat ze opnieuw overbelast zijn. De meeste oefeningen kun je eenvoudig thuis uit gaan voeren en ga je ook niet veel tijd kwijt zijn. Een aantal keer in de week oefenen is voldoende om jouw pijnklachten te zien verdwijnen als sneeuw voor de zon en het wordt alleen nog maar genieten.

Heb je zelf pijnklachten? Dan is het goed om ook met fysiotherapie in Amsterdam Noord aan de slag te gaan. Je kunt aan de hand van het kennismakingsgesprek ontdekken wat er nodig is voor jouw klachten en op basis hiervan te weten komen hoe lang het zal gaan duren.